Post Top Ad

Post Top Ad

Monday, 19 January 2015

My Kesayangan

Sejujurnya aku tak suka untuk rapat dengan someone. Sebab aku sendiri tau diri aku ni macam mana. Aku jenis susah nak rapat dengan orang. Mana tidaknya, first time jumpa aku mesti orang, hampir semua orang akan cakap aku ni sombong. Sebab tak reti nak senyum. So macam mana orang nak tegur. Yess.. aku memang serius sikit.Aku susah untuk senyum. Mungkin sebab aku ni garang kot. (Aku sebenarnya sangat garang. Cuma sekarang ni aku belum pernah tunjuk belang aku dekat classmate aku je. Tapi please jangan bagi aku TERtunjuk ya. Buruk sangat teruknya nanti. Tapi garang garang pon still kepala gila gila. Hypernya)


**Aku akan jadi diam dengan orang yang aku tak kenal atau baru nak kenal. Tapi kalau dah
Kenal.... masak lah korang nak dengar aku membebel!


 Tapi bila aku dah rapat, aku akan sayang orang tu betul betul. I will do everything for them, InsyaAllah. Selagi mampu. Dan aku takut untuk kecewa kan orang yang aku sayang. Tak kira lah sayang sebagai apa. Kalau dah ada erti 'sayang' tu, mean aku memang sayang betul betul. Aku akan care pasal orang tu. Apa pon, aku kalau boleh nak jaga dia (padahal diri sendiri tak terjaga).

Aku nampak kasar, bukan nampak tapi memang lasak macam ni. Tapi sebenarnya aku ni jenis hati tisu ehhh! Hahaha ok betul. Siapa betul betul kenal aku akan tau. Aku ni keras luar je, tapi sebenarnya aku ni sensitif.


"Orang yang hyper ni, nakal ni, sebenarnya dia lebih banyak pendam dalam hati sebenarnya. Sebab dia taktau macam mana nak luahkan....."


Ehh sudah.. Kan dah jadi membebel pulak!

Aku tak pernah memilih orang untuk sayang orang tu. So, sekali aku sayang, aku akan ingat, aku akan sayang sampai bila bila. Aku nak selalu ada untuk orang tu walaupon sometime susah. I will try my best. Untuk dengar apa pon masalah, sentiasa cuba untuk faham. Apa pon jadi, aku cuba untuk faham diri orang tu.



♥ Mohd Shahril Fawzy Suhaili ♥


Pojie... You are the only person yang Sheril langsung tak berminat nak tegur dulu masa sem satu. Kejam tak statement ni? Oops! Mintak kene tepek!


Yes.. Motif?. Hey you're perfect men i've meet! So what do you expect?. Haiishh kerdilnya diri ni nak tegur dengan Pojie dulu. And kalau Pojie perasan, dulu sem satu kalau TERdapat duduk sebelah Pojie, mesti Sheril akan bangun, lari. Tak nak duduk sebelah Pojie. Segannya kemain! Lagi time test.. ohh NO! Ramai yang tak akan duduk sebelah Pojie. Ramai akan blah. Sebab Pojie TERLALU GENIUS untuk kami. Segan la! Sekarang.. Pojie tengok jawapan hihihi oops!


TAPI TU DULU lah!


Motif sangat sekarang nak macam tu?! Sekarang dah jadi tag team menggila!


And Sekarang you become one of the person that I love the most. Really love you.


Macam kata Pojie "kadang kadang orang yang kita tak expect, yang kita benci tu yang akan ada untuk kita"


Hahaha betul.

**Sheril selalu percaya pada Pojie. Tak pernah fikir negatif pasal Pojie. Biar apa orang nak kata. Mereka tak tau apa yang kita lalui. Judge orang sebelum bertanya. Boleh pergi mereput.


♥ Muhammad Aqashah Ghazali ♥


Adik Qashah.. Qashah memang seorang lelaki yang baik. Serius. As lelaki Qashah memang dalam kategori lelaki yang baik lah. Ehh semua classmate kita yang lelaki memang baik. Boleh tengok beza dengan class lain. Qashah pon selalu ada bila Sheril perlukan. Sama ada hal kerja atau personal. Walaupon masing masing selalu nak gaduh. Ada saja yang tak kena. Tapi bila bedua tau pulak nak berbaik hahahaha. Qashah terima kasih sebab care pasal Sheril since sem satu dulu. Terima kasih sebab sudi jadi kawan Sheril. Sudi 'kutip' (kutip ni. Sedih! Ayat) Sheril untuk jadi groupmate Qashah since sem satu sampai ke sekarang. Setahun lebih dah kita kerja bersama.


Remember this... You become one of the person that I love the most. Really love you ok!


So people will judge me how the way i show my love toward both of you. But seriously i dont even care. As long as Sheril know what's going on between us.



Apa yang Sheril tau, Sheril selesa dengan both of you.


**Banyak lagi moment yang bakal dicipta.


**Huntung lah seorang Sheril sebab ada bodyguard.



☆My Kesayangan
★My Bodyguard
☆My KLCC
★My best-partner-in crime
☆My Oops!

2 comments:

  1. Hamboi statement kau memang boleh buat perang dunia ketiga jadi weh. Hahaha! Aku pun perasan juga wonder why semua budak macam taknak kawan aku masam semester satu. That's why aku tak berapa nak involve dengan korang. Masa kelas je la jumpa. Biasa la tu kan awal-awal. Tak kenal maka tak cinta Gituuuuh.

    Dah kenal, memang habis kau tepek muka aku dengan cake ya! Hahaha. I'm happy to have both of you as my group mates. Sem depan insyaAllah kalau sudi nak kutip aku as group mate, I'll be more than happy. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan! Boleh kene istihar perang ni hahaha. Cuba sekarang pulau kan Pojie semula. Tak hidup kau! Hahahaha

      InsyaAllah :)

      Delete