Post Top Ad

Post Top Ad

Monday, 2 February 2015

Pengalaman Menjadi Wartawan Jenayah (Part 3)

Sebab banduan banduan ni lah,bagi aku idea untuk buat tajuk speech untuk 'effective speaking' aku dulu "pandangan serong masyarakat terhadap seorang banduan"


Bila kita keluar tengok macam macam benda, tengok dunia luar, lain daripada yg selalu tengok, kita akan dapat tengok daripada sudut yang lain...


"Mereka telah menerima hukuman mereka,dan undang undang telah membebaskan mereka,jadi siapa kita untuk terus menghukum mereka?"



*Ini slide show presentation aku. Aku ambil semula daripada surat banduan tu  cuma aku tambahkan ilustration gambar gambar.








 **Sejak dari tu juga, aku jadi minat nak tau pasal banduan, penjara, yg macam tu lah..So setiap malam aku akan google semua benda pasal banduan, hukuman hukuman, tali gantung, kes jenayah, kronologi2 kes, Mona Fendi, everything.. youtube, blog, article aku redah. Dapat lah bayangkan penjara tu macam mana sebab masa sekolah pernah pergi melawat penjara. Tapi penjara yang baru dikosongkan lah dekat JB dulu. Pernah kira TERobsess la sebab hari hari duk mengadap benda benda tu. Sekarang dah tak lagi lah. Tak sempat dah.

1 comment: