Post Top Ad

Post Top Ad

Tuesday, 13 January 2015

Thanks for our first short trip love.

'unplanned moments are always better than planned ones' kan..

So before end of semester 'menyampat' lagi kami buat short trip ke Port Dickson (PD).

Thankyou Pojie, Widat, Shida, Zharif for our first short trip.  'Sweet and simple' trip :)

Walaupon sehari saje, but we really enjoy our moment together. Memang tahap 'mengila' habis la. Walaupon berlima je. Pon jadi kecoh!

Lagi kene melayan kepala Tuan 'Director' yang garang dan kejam.


Here we go PD! :D

Dalam pukul 12 'Adams' datang amek kami di kolej. Terus bertolak. And berhenti makan dekat R&R Dengkil, solat sekali dekat sana. Tukar tukar baju siap siap.


Amboii tengok tu bahagia betul dapat jumpe pantai budak bedua ni! 'Forever alone' kan. Time nak snap gambar ni aku nak gelak je rasanya. Mana tidaknya. Dalam frame camera luas je. Kosong je tepi tepi. Nampak dorang berdua je. Berdua pon jadi lah. Kemain laju dorang ni terjun! Tukar itu ini tepi kereta terus lesap masuk laut!



Gila kau tak bahagia dapat terjun! Menyelam! Melompat! Memanjat! Macam beruk. Terlentang terbaring hah complete!


Ini lah untungnya bawa photographer pergi holiday sekali. Sambil tu 'menyempat' buat photoshoot free hehehe.... Tapi tema kali ni lebih kepada 'membalas dendam' ya! Simbah je muka kenkawan tu puas puas yg baru berangan nak fefelling!


Makanan punya tak ingat. Beli macam tak balik! Hasil shopping di mall 'MESRA' Petronas -,-"









Dear students do not worry who's the smartest among u in classroom. None of that matter 20-30y later. Just be happy!



Gambar gambar bawah ni hasil photoshoot 'Pojiegraphy'. Shoot model model yang superb degil tak reti duduk diam. Itu lah hasil nya. 
S E S U A I















Around 7 petang semua kemas kemas. Salin salin baju. Lepas tu singgah Petronas kejap jirus jirus bersih bersih asah boleh. Lepas tu singgah dinner kejap sebelum speed balik Shah Alam semula.


Disebabkan 'otai' Widat terlalu otai drive time pergi, sampai berpeluh peluh Pojie dibuatnya. Sampai tercampak banyak kali aku ke depan. Sampai tak senang duduk Shida dengan Zharif, sampai taktau berapa kali dia nak 'sebat' kereta orang kan.. Endingnya Pojie drive sendiri. Walaupon penat lepas tu nak kene drive balik Damansara pulak. Pity you Jiejie! 
(Kalau pagi tu tak ngatuk, tak suruh otai drive)


Memori yang tak akan dilupakan oleh Zharif. Sebok 'memeluch' saje kan. Sampai selipar kene tarik air pon tak sedar. Air pasang terus. Tengok2 sebelah lagi selipar kat tengah laut dah. Dah nak amek, tapi Zharif masuk dah separuh tengok air dah tinggi, lupakan saja lah Zharif selipar tu. Beli baru. Bahaya tu. Air dah pasang. Nyawa lebih penting. Alaa super model. Ramai je orang nak sponser selipar nanti hahaha.



*Simpan elok elok ya kenangan kita ni.

**ohh kami ada hasilkan clip video hahaha kalau nak tengok Shahril, Sheril, Shida, Widat, Zharif 'menggila' kene lah tengok dekat instagram





2 comments: