Post Top Ad

Post Top Ad

Monday, 14 November 2016

18:59:00

Xierra Thermal Pants


Walaupun badan saya ni bersaiz kecil, tapi tak bermakna saya tak ambil berat tentang kesihatan diri atau tak terfikir untuk bersenam. Tak kira besar mana, bagai mana rupa bentuk badan pun, seseorang itu harus lah tetap menjaga kesihatan diri terutamanya dengan bersenam.

Sebagai seorang wartawan, terutamanya wartawan travel, saya sangat memerlukan penjagaan kesihatan diri yang sempurna demi melaksanakan tugasan saya. Stamina haruslah sentiasa berada di tahap terbaik!

Jadi kecil atau besar bukanlah alasan untuk tidak bersenam!

Baru baru ini saya telah menggunakan Xierra Thermal Pants sebagai support saya ketika bersenam.



 Xierra Thermal Pants telah direka khas menggunakan fabrik neothermal yang mampu membantu memerangkap haba dengan lebih cepat. Cara ini mampu membantu membuang lemak di peha, pinggul dan perut secara efektif.

Memang akan berpeluh lebih banyak lah. Ehhh...tapi jangan risau! Walaupun berpeluh dengan kuantiti yang banyak, tapi tak akan ada kesan di luar seluar ni. Jadi tak lah nampak dah lencun tu hahaha (Kering dan selesa di bahagian luar).

Selain itu, Xierra Thermal Pants menjadi pilihan saya kerana design dan colournya yang menarik! iaitu dark purple. Jahitan yang kemas dan berkualiti tinggi juga membuatkan pelanggan merasa tertarik untuk mendapatkan Xierra Thermal Pants sebagai koleksi. Terutama kepada kaki gym tu, jangan lupa dapatkan Xierra Thermal Pants by www.xierra.com

Harga yang ditawarkan pula sangat berpatutan iaitu hanya RM 139.00 sahaja!



Malah, selebriti tempatan seperti Fara Fauzana dan Jihan Musa juga mempercayai kualiti Xierra Thermal Pants ni. Mereka turut menggunakan Xierra Thermal Pants ketika bersenam. Jadi tiada alasan untuk anda tidak mempercayai kualiti Xierra Thermal Pants ini.

Sambil bersenam, menjaga kesihatan diri, anda juga berpeluang memenangi wang tunai bernilai RM 1,000 ringgit secara TUNAI! mudah sahaja dengan menyertai cabaran Xierra Thermal Pants lose weight.


Caranya mudah, anda hanya perlu
1. Like page Xierra
2. Share post ini (pastikan setting public)
3. Upload gambar before & after di FB anda dengan caption bagaimana Xierra Thermal Pants mengubah gaya hidup sihat anda & hashtag #xierraweightlosschallenge (pastikan setting public)
4. Gambar peserta WAJIB memegang Xierra Thermal Pants (sebagai bukti pembelian)
.
PEMENANG akan di pilih pada bulan JANUARI. Transformasi TERBAIK & caption paling menyentuh hati akan dipilih sebagai pemenang!

Jangan lepaskan peluang untuk menyertai contest tersebut!



Untuk maklumat lanjut :
Whatsapp: 010-847 2611
Instagram: @xierra.official

Thursday, 10 November 2016

06:31:00

HOMESTAY SAGIL, Homestay terbaik di Malaysia

Ketenangan kehidupan desa menjadi impian warga kota yang mahu merasai suasana dan keindahan kehidupan kampung. Lawatan anjuran Kementerian Pelancongan Negeri Johor kali ini telah membawa agensi pelancongan dan rakan media ke Homestay Sagil, di Muar, Johor.




Program “Yok Santai Homestay Sagil” ini bertujuan untuk memperkenalkan satu lagi lokasi yang yang menjadi tumpuan para pelancong tidak kira untuk pelancong dari dalam atau luar negara.

Homestay Kampung Sagil ini merupakan salah satu homestay yang mendapat pengikhtirafan daripada Kementerian Pelancongan Negeri Johor sebagai salah satu homestay yang berpotensi untuk dimajukan.

Kampung Sagil, Muar, Johor ini dilihat masih lagi mengekalkan suasana dan kehidupan desa yang pastinya menjadi tumpuan para pengunjung yang mahukan kehidupan kampung yang sebenar.

Lokasi yang tidak bergitu jauh daripada Bandaraya Johor Bahru ini memudahkan pengunjung terutamanya daripada Johor Bahru untuk datang singgah menginap di sini.

Ternyata, Kampung Sagil ini, mempunyai kelebihan yang tersendiri berbanding dengan kampung lainnya sehingga layak terpilih menjadi salah satu homestay pilihan di Negeri Johor kerana kampung ini turut terkenal dengan produk-produk IKS (Industri Kecil dan Sederhana) yang dilihat mempunyai potensi besar untuk dikomersialkan.

Antara produk IKS yang terkenal di Kampung Sagil ini termasuk lah perusahaan cendawan,



pembuatan ais krim, pembuatan tempe, kuih-kuih tradisional dan kerepek. Selain itu, turut menjadi sumber rezeki di kampung ini, iaitu penternakan kerbau dan angsa,






serta penanaman betik yang diusahakan sendiri oleh penduduk kampung.




Pengunjung yang menginap di Homestay Kampung Sagil ini berpeluang berkungjung ke lokasi yang mengusahakan IKS ini dan merasai sendiri hasil seperti tempe,









kuih-kuih, kerepek dan ais krim terus daripada tempat pembuatan.







Ais krim homemade terbaik!



Klasik betul cara pembuatannya




Selain itu, pengunjung turut diberi peluang untuk mencuba sendiri proses pembuatan yang akan dipantau oleh pengusaha IKS tersebut.

Selain daripada itu, keunikan yang terdapat di Kampung Sagil ini, pengunjung boleh melibatkan diri secara langsung dengan aktiviti kampung seperti gogoh ikan dan angsa yang terkenal di kampung ini.







Aktiviti ini telah menjadi sebagai satu tradisi di kampung ini sebagai salah satu cara untuk mengeratkan perhubungan antara penduduk kampung.

Pasti ramai pengunjung yang tidak pernah merasai pengalaman mengogoh ikan dan angsa. Namun, jika anda menginap di Homestay Kampung Sagil ini, anda berpeluang mencuba sendiri dan merasai pengalaman yang sukar dilupakan tersebut.

Harga yang ditawarkan sangat berpatutan, di mana setiap homestay hanya dikenakan bayaran sebanyak RM 80 sahaja semalam. Keadaan rumah setiap homestay yang sangat bersih dan selesa, jadi tiada alasan untuk anda tidak menginap di Homestay Kampung Sagil, Muar, Johor ini.


Rumah memang besar dan selesa! Terutama toilet memang bersih. Itu paling penting ya.






Hahaha tak sempat nak snap gambar, dah bersepah!


Terim kasih mak untuk layanan terbaik yang diberikan sepanjang kami di sana. Jasa mu akan dikenang selalu.


Diharapkan dengan usaha Kementerian Pelancongan Negeri Johor bersama agensi pelancongan dan rakan media mampu membantu meningkatkan ekonomi negara melalui industri pelancongan.