Post Top Ad

Post Top Ad

Thursday, 9 June 2016

Philea Mines Beach Resort, Mines Resort City, Seri Kembangan, Selangor

Hanyut dengan kesibukan Bandaraya Kuala Lumpur?. Hey patut ambil masa sikit untuk chill kan diri tu, minda tu yang penting! Nak istirehat tapi tak ada masa yang banyak untuk pergi bercuti?. 

Jangan risau! Di Philea Mines Beach Resort, Mines Resort City, Seri Kembangan, Selangor, pasti menjanjikan ketenangan untuk para tetamu. Tak perlu nak pergi jauh jauh sebab cuti tak lama kan...Dekat sini pun dah memadai. #dekatje

Short-getaway saya yang tidak dirancang kali ini nampaknya tidak merugikan. Biasalah bila kepala ni dah di tahap stress, so perlukan lah rehat kejap. Masalahnya itu lah, nak pergi jauh jauh tak ada masa, sebab masa ni saya tengah dalam study week. Cukup lah 3 hari 2 malam sahaja check in di sini. Dekat pun dekat, selesa pun selesa. Memang puas hati lah senang cerita!


Photo Credit to sdiwc.net

Photo Credit to www.tripadvisor.com

Tapi masa saya pergi hotel ni masih under construction. Rasanya sekarang masih lagi under construction. Tak sure pula sekarang ni kolam renang dah beropersi atau belum tapi masa saya pergi masih beroperasi. 

p/s dengar kalau masa under construction ni, harga yang ditawarkan lebih murah!

Hotel ni sedang dalam proses menaik taraf dan perkenalan nama baru daripada Mines Wellness Hotel, Mines Resort City kepada Philea Mines Beach Resort, Mines Resort City.

Photo Credit to www.booking.com

Photo Credit to th.hisgo.com


Photo Credit to www.4women.co

Photo Credit to www.bookklhotels.com

Taraaa! Lihat sahaja suasana di hotel ini, not bad kan? ;) Kalau nak tengok gambar yang lebih menarik boleh lah ke web hotel ni terus! 





Selain itu, hotel ini turut menyediakan pakej bagi majlis perkahwinan. Tengok sahaja gambar di bawah ini atau terus ke web hotel ni untuk lebih banyak gambar. 

Photo Credit to www.phileahotel.com.my

Berikut jenis jenis bilik yang disediakan. 

Photo Credit to www.phileahotel.com.my

Photo Credit to www.phileahotel.com.my

Photo Credit to www.phileahotel.com.my

Photo Credit to www.phileahotel.com.my

Photo Credit to www.phileahotel.com.my

Photo Credit to www.makemytrip.com

Photo Credit to www.bookklhotels.com

Photo Credit to www.tripadvisor.com

Hotel bertaraf 4 bintang ini menyediakan 168 buah bilik kepada para tetamu dengan pelbagai jenis bilik dan sangat sesuai untuk yang berkeluarga terutamanya.

Photo Credit to www.tripadvisor.com.my




Hanya mengambil masa 15 minit sahaja dari Bandaraya Kuala Lumpur dengan menaiki kereta untuk ke sini. Sekejap je kan?. Anda juga boleh menaiki KTM untuk ke sini, berhenti di Station Serdang. 

Harga serendah bermula RM257 sahaja semalam. 

Untuk maklumat lanjut boleh lah melawat terus ke laman web ini :














No comments:

Post a Comment